Finn plass til planter

Planter gjør mennesker lykkelige, så det er all grunn til å ha planter i hjemmet ditt. Det klassiske er å ha planter i vinduskarmen eller i store potter ved vinduet, men det er mange muligheter dersom du vil innrede med planter.

Lag en plantehylle

En plantehylle er bare en helt vanlig hylle, fylt med planter. Grønne planter passer fint. Hyllen kan stå ved en vegg, eller plasseres som romdeler midt i et rom. Hvis hyllen står langt fra vinduet, trenger plantene kunstig lys. Alternativt kan du velge kunstige planter.

Hengende planter

Planter kan selvsagt henges på veggen, både ute og inne. Kjøp en ampel eller to, så er du i gang. Du kan også henge plantene fra taket eller under en hylle eller et skap. Vil du at plantene skal dekke en del av veggen, bør du velge planter med lange stengler. På den måten kan du få en grønn vegg.

Dyrk urter

Urter egner seg både til å ha på uteplassen og til å dyrkes inne. Urter sprer god lukt, de er ofte lette å dyrke, og du kan bruke dem til matlaging. Noen urter kan du så, men det aller enkleste er å kjøpe urtene som planter. Da kan du begynne å bruke dem umiddelbart. Plant gjerne mange ulike urter sammen. Enkelte blomsterplanter kan også brukes i maten, for eksempel som pynt – og noen av disse kan enkelt dyrkes i vinduskarmen eller i en blomsterkasse på balkongen.

Planter i alle rom

Planter kan selvsagt plasseres overalt, ikke bare i stua eller i kjøkkenvinduet. Du kan sette planter på badet eller på soverommet. Bare sørg for at plantene har lys og riktig temperatur. Planter bidrar til å rense luften, og hvis du velger blomsterplanter kan du også få god, naturlig lukt i rommene. Bare husk at det er litt vanskeligere å lykkes med blomsterplanter enn med grønne planter.