Inspirasjon og oppmuntring

Alle trenger inspirasjon og oppmuntring i hverdagen. Her i Norge er behovet kanskje størst om vinteren, men livet går opp og ned for alle, så oppmuntring kan alltids trenges.

Lag en oppmuntringsvegg

Det enkleste er å lage en vegg med oppmuntring. Du kan henge opp bilder, tegninger eller ting som betyr noe for deg. I tillegg passer det fint med sitater, enten ting du har malt på veggen, skrevet på ark eller skrevet ut med printer. Det finnes også plakater og innrammede sitater å få kjøpt. Oppmuntrende sitater er dessuten en fin ting å gi i gave til noen som har det litt vanskelig.

Lag et oppmuntrende rom

Har du et ledig rom, kan du male det i lyse og glade farger, og dekorere det på en glad måte. Innred det med ting som gjør deg lykkelig, og bare ting som gjør deg lykkelig. Da kan du gå inn i dette rommet når du føler deg litt trist eller utslitt, og samle ny energi. Du kan kalle det et slags lykkerom. Alle kan ha behov for oppmuntring, spesielt om høsten og vinteren når det er mørkt og kaldt ute. Da kan det oppmuntrende rommet være et sted å søke seg til på tunge dager.

Gjør ting du liker

I det oppmuntrende rommet, kan du også drive med ting som gjør deg glad, enten det er å spille Spin Palace online spill, lese, drive med håndarbeid eller bare ta en liten pause fra stress og mas. Gjør ting som oppmuntrer deg hver dag. Ikke glem at den psykiske helsen din trenger like mye oppmerksomhet som den fysiske helsen.

Noe å glede seg til

På oppmuntringsveggen kan du også henge opp ting du gleder deg til, som billetter, bilder av steder du skal besøke, og så videre. Eller ha en oppmuntringskalender der du skriver opp morsomme ting du planlegger å gjøre i nærmeste framtid.