Lag egne hyller

Hjemmet ditt skal tilpasses dine behov, så godt design handler først og fremst om praktiske løsninger i hverdagen. En ting mange har problemer med er ting som ligger og tar plass overalt. Det kan virke som det er fullt over alt og ingen plass til tingene, men noen ganger kan du finne plass på uventede steder. Du kan for eksempel lage egne hyller for å utnytte plassen bedre.

Fordelen med å lage hyller selv

Hvis du lager hyllene selv kan du tilpasse både farge, form og fasong etter egne behov, og få hyller som utfyller hjemmet ditt. Dessuten kommer kjøpehyller som regel i fastsatte størrelser, og det er ikke alltid disse hyllene passer inn i krikene og krokene du har hjemme. Hyllene du lager selv vil alltid passe inn, og dermed kan de gi deg plass du ikke visste du hadde. Vil du oppbevare tingene støvfritt kan du lage dører på hyllene, eller bruke oppbevaringsbokser i plast som settes i hyllene.

Utnytt tomrommene i boligen

Alle boliger har tomrom, og her kan du skape magi som gjør hjemmet ditt ryddigere og mer oversiktlig. Hjemmelagede hyller kan plasseres over alt, for eksempel over en kjøpehylle, over vinduer, over skap og til og med over dører. Plasserer du en hylle over en dør er det lurt å ha en kant på hyllen, slik at ting ikke faller ned når noen går i døra.

Andre smarte steder å ha hyller er under bord, i hjørner, i smale mellomrom mellom andre møbler eller under trappen. Du kan til og med henge opp hyller i taket eller under veggskap. Det gjelder rett og slett å sjekke hvor du har ledig plass, og utnytte denne plassen bedre. Hvis du ikke er så flink til å lage hyller kan du selvsagt jukse og be noen hjelpe deg, men det er alltid morsomt å lage ting selv.