Lek med farger

Farger er en viktig del av design, enten det er snakk om offentlige rom eller hjemme hos deg selv. Fargevalg avgjør stemningen i et rom, og hvis du er lei av et rom kan en ny farge være akkurat det som skal til for å friske opp litt.

Rett farge og nyanse

Velg en farge som passer til rommet. Beroligende farger egner seg godt på soverommet, mens hjemmekontoret trenger en oppfriskende farge som holder deg våken og oppvakt. Ta deg også tid til å sammenligne flere nyanser av fargene. Et lite rom trenger som regel en lys farge, ellers kan rommet virke enda mindre.

Mer enn vegger

Farger handler selvsagt om mer enn vegger. Du bør også la interiøret være i samstemte farger. Selvsagt kan du kombinere flere ulike farger, men da må du passe på at fargene passer sammen. Ikke bruk altfor mange farger i samme rom, for da kan det skape et litt kaotisk inntrykk. Hvis du ikke klarer å bestemme deg for fargene på tilbehøret, kan du selvsagt variere fargen på puter og gardiner etter årstiden.

Vær litt modigere

Når det gjelder veggfargene, kan du gjerne være litt modig. De fleste norske hjem er ganske konservative i fargevalget på veggene, men vil du skape noe virkelig personlig kan du velge skarpere og mer uvanlige farger. Du kan til og med ha ulike farger på ulike vegger. Det er ingen lov som forbyr dette. Er du skikkelig vågal, kan du også male flere ulike farger på samme vegg – gjerne i et mønster.

Gardiner på veggen

Gardiner brukes vanligvis i vinduene, men du kan bruke gardiner på mange måter, både som sengeforheng, som romdeler eller for å gi veggene en ny farge på en rask og enkel måte. Henger du opp gardinstenger langs taklistene, kan du endre gardiner med årstiden og få en bølgende vegg som er enkel å bytte ut.