Temabaserte rom

Hva med å lage et rom som har et helhetlig tema? Det er ofte bedre enn å blande mange ulike temaer i ett og samme rom. Hvilket tema hvert som skal ha, er selvsagt opp til deg, og du kan til og med endre tema en gang i blant, gjennom å bytte ut interiørdetaljer.

Velg en farge som passer

Når du har bestemt deg for et tema, kan du velge farger ut fra temaet. Hvis temaet skal være maritimt, så er blåfarve et godt valg. Hvis rommets tema skal være roser, er rosa eller rødt fine farger, gjerne blandet med hvitt eller gult. Det grønne rommet kan ha naturtema. Er du usikker på tema, eller hvis du vil variere temaet, kan du velge en nøytral hovedfarge, og endre tema enkelt gjennom å bytte ut detaljene i rommet.

Mange temaer

Det er ingen grenser for hva som kan være tema for et rom. Hav og nautiske temaer er fint, det samme er blomster, blader, roser og skogstema. De minste barna vil sikkert sette pris på et dyretema, kanskje bamser eller enhjørninger. De litt eldre barna foretrekker kanskje temaer som romfarrt, biler eller hester, men du må selvsagt snakke med barna slik at de får være med og bestemme.

Detaljene skaper temaet

Det er detaljene som gjør at et tema føles gjennomført. Puter og dekordetaljer forsterker og understreker temaet, og dette gjør at det også er enkelt å endre temaet. Dersom fargen på veggene er nøytral, kan du bytte ut puter og dekordetaljer for å endre helhetsinntrykket på en rask måte. Pass på at rommet er gjennomført, slik at det ikke dukker opp elementer som forstyrrer temaet. Dersom du vil ha flere temaer, kan du dele opp rommet i ulike soner, og ha ett tema i hver sone. Dette passer selvsagt best i et litt større rom. I et lite rom bør du holde deg til bare ett tema.