Utenfor huset

Boligens utside kan du med fordel gjøre innbydende for besøkende, ettersom det er denne delen av hjemmet ditt som står for førsteinntrykket. Hvordan du har innredet utsiden av hjemmet ditt er det første gjester så vel som forbipasserende legger merke til, og her finnes det mye du kan gjøre for å gi inntrykket du ønsker. Noen drømmer kanskje om en stor åpen plass med grønn plen og velstelt og fargerik hage fulle av eksotiske blomster, mens for andres del er det de små og ikke så dyre detaljene som skal til.

Rimelige blikkfang

Hva med for eksempel en artig dørmatte? Du har kanskje sett matter med inviterende utsagn som «Velkommen til oss» og «Stig på» utenfor andre folks ytterdører? Andre går for humor når det kommer til dørmatter, og skaffer seg matter hvor det står «Oh shit, not you again!», «Stå ikke der og frys – gå heller hjem» eller «Jeg håper du liker hunder». Det finnes også tjenester som lar deg velge printen selv.

Dørskilt og ringeklokker kan gjøre samme nytten, bare du er kreativ nok. «Ring på og vent i 10 minutter – vi panikkrydder» er en slager som får besøkende til å trekke på smilebåndene, og en annen fin en (som riktignok kun passer for enkelte) er «Her bor en jeger med sitt livs aller beste fangst». En ringeklokke som spiller av musikalske toner – som den som ringer på også får gleden av å høre mens de står utenfor og venter på at du skal åpne – kan også være en idé.

Planter gjør seg like godt utenfor huset som inne, og har du mulighet til å endre fargen på utsiden av boligen er det et godt tips å kombinere ulike farger som skaper blikkfang. I et klassisk hus i tre kan for eksempel sorte vegger passe fint sammen med hvite vinduskarmer og ytterdør. En slik kombinasjon er stilren, og blir garantert lagt merke til.